Bijbelboek Orgel

Want hoger dan de hemel is uw goedertierenheid, tot aan de wolken reikt uw trouw.

Psalmen 108:5

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over de Goede Herder


Datum: 26 april 2021

Op zondag 2 mei leidt ds. N.C. Smits uit Purmerend beide diensten om 10 en 17 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
's Morgens: Ons menselijk hart wordt altijd ergens door geleid. We volgen bepaalde overtuigingen of principes die als het ware onze ‘herder’ zijn. Maar soms blijken leiders juist wolven te zijn. Petrus schrijft hoe Jezus Christus de Goede Herder is van onze zielen. Deze volgeling van Jezus wist zelf uit eigen ervaring wat dat betekent.
's Middags: Gek eigenlijk, dat er in Nederland geen 17 miljoen zzp’ers zijn. Hoe lastig vinden we het immers niet om een ‘baas’ te hebben? We zijn niet zo van het gezag en dat is maar al te begrijpelijk als je ziet waar een dictatuur toe kan leiden. Toch is er één Heer die ons niet onder de duim houdt, maar juist vrij maakt. Jezus als Heer maakt ons vrij van alle machten die ons leven kunnen beheersen.

Op de website cgkmijdrecht.nl/onlinediensten treft u een link van kerkdienstmeebeleven.nu waarmee u de online diensten live of achteraf kunt volgen. Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel