Orgel Bijbelboek

Jezus antwoordde en zeide tot hem: Indien iemand Mij liefheeft, zal hij mijn woord bewaren en mijn Vader zal hem liefhebben en Wij zullen tot hem komen en bij hem wonen.

Johannes 14:23

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over brood en spelen


Datum: 01 maart 2021

Op zondag 7 maart leidt ds. P.A.C. Boom uit Boskoop beide diensten om 10 en 17 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer.
's Morgens 10 uur is de Schriftlezing: Johannes 6:25-51 en het thema: Ik ben het brood des levens.
Brood en spelen. Een uitdrukking die wij van de Romeinen hebben. Mensen willen een volle buik en vermaakt worden. Machthebbers of politici hoeven niet te streven naar recht en vrede, maar kunnen het volk tevreden houden met brood en spelen. Jezus is scherp tegenover de mensen die Hem volgen. Ze volgen alleen maar omdat Hij de menigte te eten gaf, niet om zijn boodschap. Het goede nieuws dat Hij brengt is juist niet een afleiding van de problemen van de wereld, maar dat Hij zichzelf geeft. Hij is het brood des levens, Hij geeft zijn eigen leven om anderen leven te geven. Wie in Jezus gelooft en tot Hem komt, die geeft Hij eeuwig leven.
's Middags om 17 uur wordt Openbaring 13 gelezen en is het thema: Komt vandaag uit wat we lezen in Openbaring?
Wat vandaag gebeurt was al voorspeld in Openbaring! Dat is een uitspraak die je in deze tijd kan lezen. Mensen zeggen bijvoorbeeld dat een vaccin het teken van het beest uit Openbaring 13 is. Maar zo'n 20 jaar geleden of 100 jaar geleden, zei men net zo goed dat Openbaring precies op hun tijd paste. Hoe moet je zo'n tekst uit Openbaring over het teken van het beest dan lezen?  
We luisteren naar hoe deze tekst zich verhoudt tot andere teksten in de Bijbel. Daaruit kunnen we meer begrijpen wat de boodschap was voor de eerste gemeentes die deze openbaring van Johannes ontvingen en wat daarmee de boodschap is voor ons vandaag.

Op de website cgkmijdrecht.nl/onlinediensten treft u een link van kerkdienstmeebeleven.nu waarmee u de online diensten live of achteraf kunt volgen. Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel