Orgel Bijbelboek

Want er is geen onderscheid tussen Jood en Griek. Immers, één en dezelfde is Heer over allen, rijk voor allen, die Hem aanroepen; want: al wie de naam des Heren aanroept, zal behouden worden.

Romeinen 10:12-13

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over goede voornemens


Datum: 23 februari 2021

Zondag 28 februari leidt dominee G. Vos de dienst om 10 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer. Het is lijdenstijd in de kerken. Drie evangeliën beschrijven het onrecht en lijden wat de Here Jezus vrijwillig onderging. De discipel Johannes was het trouwst aan de zijde van Jezus. Johannes was onder de indruk van de houding van Jezus. Vastbesloten. Om het resultaat voor zijn leerlingen en voor de gelovigen. Johannes zag dat Jezus soeverein zijn lijden doorstond. Daar lezen we van in Johannes 18.
's Middags om 17 uur leidt ds. P.A.C. Boom uit Boskoop de dienst. De Schriftlezing is Filippenzen 1:27-2:13 en het thema: God werkt het willen en het werken. Wij vallen onszelf zo vaak tegen. We willen dingen wel beter doen, maken goede voornemens, maar het lukt zo vaak niet. De Bijbel roept ons steeds weer op om goed te leven. In Filippenzen 1:27-2:13 wordt opgeroepen om die gezindheid te hebben die Jezus Christus had. We proberen dat dan soms een tijdje heel fanatiek te doen, maar soms wordt je er moedeloos van. Zelf ons geloof uitwerken, het lukt niet, of we willen het geeneens meer. Maar gelukkig staat er in Fil. 2:13 dan dat God het willen en het werken in ons werkt. God zelf doet het door zijn Geest. Hij geeft de daden, maar ook de wil, de motivatie. Juist als er in deze tijd soms zo weinig kan, mogen we het goede werk van God verwachten. Dat Hij doet naar zijn welbehagen, niet omdat wij het verdienen, maar omdat Hij zoveel van ons houdt.

Op de website cgkmijdrecht.nl/onlinediensten treft u een link van kerkdienstmeebeleven.nu waarmee u de online diensten live of achteraf kunt volgen. Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel