Bijbelboek Orgel

want Hij zal aangaande u zijn engelen gebieden, dat zij u behoeden op al uw wegen; op de handen zullen zij u dragen, opdat gij uw voet niet aan een steen stoot.

Psalmen 91:11-12

Nieuws

Terug naar overzicht

Kerst vieren in De Wegwijzer


Datum: 23 december 2019

Op woensdag 25 december is het Eerste Kerstdag. Dan leidt ds. G. Vos de dienst om 10 uur in De Wegwijzer. Maria kon haar zwangerschap niet bevatten, Jozef nog minder. De herders zouden een vredeprins niet zoeken in een stal. De geleerden uit het oosten evenmin. Al deze mensen moesten met hulp van profeten, engelen en joodse geschriften tot de conclusie komen dat de zaligmaker is begonnen in een stal.
Eerste kerstdag om 16 uur is er het kerstfeest van de gemeente met de kinderen. Heel de familie en heel Mijdrecht wordt hierbij uitgenodigd.
Op donderdag 26 december, Tweede Kerstdag, zal om 10 uur kandidaat G. van Vliet voorgaan. Het thema is: Het zien van Hem, die niemand zien kan.
Met daarbij 3 punten: 1. Het onmogelijke gebeurt, 2. De Onzichtbare wordt gezien en 3. Het onzegbare wordt uitgesproken.
De centrale vraag die in de preek aan de orde komt is, waarom de geboorte van de Heere Jezus nu zo bijzonder is en waarom het ons zou moeten verwonderen. Het wonder is dat God als mens op aarde komt. Dat roept de vraag op waarom dat nu nodig was en wat wij daar nu aan hebben. Op die vragen hoopt kandidaat Van Vliet in de verkondiging in te gaan en hij hoopt dat wij ons in deze dienst samen zullen verwonderen over wat God in de Heere Jezus heeft gedaan.