Bijbelboek Orgel

Jezus zeide tot haar: Ik ben de opstanding en het leven; wie in Mij gelooft, zal leven, ook al is hij gestorven, en een ieder, die leeft en in Mij gelooft, zal in eeuwigheid niet sterven.

Johannes 11:25-26

Nieuws

Terug naar overzicht

Leven met hoop en verwachting


Datum: 25 november 2019

Op de eerste Adventszondag 1 december leidt ds. J. Groenleer uit Leiden beide diensten in De Wegwijzer.

In de morgendienst om 10 uur is de Schriftlezing Jesaja 2:1-5. In een rumoerige wereld vol onvrede ziet een profeet iets gebeuren waardoor alles anders wordt. De volken gaan op school bij de God van Israël om vrede te leren. En het heeft effect. De adventstijd roept ons op om te leven met hoop en verwachting. De vrede is op handen, niet door ons, maar door de Koning van de vrede, Jezus, de Messias. Hij komt!

Om 17 uur wordt Lucas 1:5-25 gelezen. Zou het waar zijn wat ons in de kerk wordt verteld? Dat de vrede op handen is door Jezus Christus? Die vraag vol twijfel komen we ook in de Bijbel tegen. Maar wat we in de kerk te horen krijgen overwint onze twijfel en gaat onze twijfel te boven. Dat kunnen we leren van de twijfelende priester Zacharias.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom in de diensten van de Christelijke Gereformeerde Kerk op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel