Orgel Bijbelboek

Indien wij ontrouw zijn, Hij blijft getrouw, want Zichzelf verloochenen kan Hij niet.

2 Timoteus 2:13

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over een nieuwe taal


Datum: 07 augustus 2019

Zondag 11 augustus leidt ds B. Reinders uit Capelle aan den IJssel de morgendienst om 10:00 in De Wegwijzer. 

Wie herkent het niet? Je zou ècht ergens op tijd zijn, maar... helemaal de tijd vergeten! Te druk op je werk, te leuk voor je kind op straat. In het Bijbelgedeelte dat we zondagmorgen lezen, gaat het over Jacob. Hij is na jaren van omzwerven weer terug in eigen land. Maar, ook hij lijkt daar de tijd - en vooral zijn belofte naar God - te zijn vergeten. Het was niet goedgekomen, als God hem daar zelf niet aan herinnerd had - eerlijk en liefdevol. Wat kunnen wij daarvan leren? Daar hopen we zondagmorgen samen bij stil te staan.

Om 18:30 uur leidt ds. R.G. den Hertog de dienst. Hij is onlangs verhuisd van Groningen naar Amsterdam. De preek gaat dan over een combinatie van Genesis 11:1-9 en Handelingen 2:1-13. Thema: De Heilige Geest leert ons een nieuwe taal. In een wereld waarin hoogmoed de universele taal is en mensen tegenover elkaar staan, schept God door zijn Geest een nieuwe taal. Geen taal van egoïsme en polarisatie, maar van dienende liefde en verbinding. De grammatica van die taal is samen te vatten in een naam: Jezus Christus.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom in de diensten op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel