Orgel Bijbelboek

14 Ik ben de goede herder en Ik ken de mijne en de mijne kennen Mij, 15 gelijk Mij de Vader kent en Ik de Vader ken, en Ik zet mijn leven in voor de schapen.

Johannes 10:14-15

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over trouw zijn in het minste


Datum: 20 mei 2019

Op 26 mei leidt Prof. dr. H.G.L. Peels de dienst om 10 uur in De Wegwijzer. Hij is hoogleraar Oude Testament aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. De preek gaat over Lukas 19:11-27, de gelijkenis van de ponden. Vlak voordat Hij Jeruzalem binnenkomt, bijna aan het einde van zijn aardse leven, vertelt Jezus een gelijkenis. Terwijl iedereen verwacht dat Jezus nu koning gaat worden, vertelt Hij een verhaal over iemand die lang weg is en nog uitblijft, om het koningschap te verkrijgen. Jezus’ verhaal gaat over een heer die aan zijn knechten elk een pond (pakweg € 50,-) geeft om daarmee zaken te doen, in de tijd dat hij buitenslands is. Eigenlijk een luttel bedrag, is dat niet wat vreemd? Bij zijn terugkomst blijken de eerste en tweede knecht goed werk te hebben verricht, maar de derde knecht heeft geen vinger uitgestoken om er iets mee te doen. In de preek wordt ingezoomd op wat de knechten gedaan hebben, en vooral op de reactie van hun heer. Wat wil Jezus ons hierin leren? Thema van de preek is ‘trouw in het minste’.

Om 17 uur leidt ds. J. van Dijken uit Nieuw Vennep de dienst. De tekst in het winnende lied van Duncan Laurence op het Eurosongfestival sluit goed aan bij het verhaal van een vrouw in de Bijbel in Johannes 4. Ze verlangt naar liefde maar wordt als zwerfvuil weggeworpen. Niemand die haar opraapt, totdat ze Jezus ontmoet. Jezus kent haar en Jezus geeft nieuw leven.  

Belangstellenden zijn hartelijk welkom in de diensten op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel