Orgel Bijbelboek

Veracht de profetieën niet, maar toetst alles en behoudt het goede.

1 Tessalonicenzen 5:20

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over een vaste burcht


Datum: 05 november 2018

Zondag 11 november leidt prof. dr. G.C. den Hertog (Apeldoorn) beide diensten om 10 en 17 uur in De Wegwijzer.

's Morgens wordt Psalm 46:2-6 gelezen. Psalm 46 heeft Luther geïnspireerd tot zijn bekende lied ‘Een vaste burcht is onze God’. In die Psalm is er het beeld van ons bestaan dat boven het bedreigende doodswater uit op de berg is neergezet, maar wel door dat water bedreigd kan worden. In de angst die dat oproept belijdt de dichter dat God zijn ‘safe haven’ en zijn veilige burcht is. In de geschiedenis hebben mensen het vaak ondervonden dat Hij een hulp is in allerlei vormen van benauwdheid.

Om 17 uur begint de middagdienst en wordt Lukas 7:47-48 gelezen. Jezus is uitgenodigd voor een maaltijd bij een Simon, een Farizeeër. Simon steekt zijn nek uit: kan dat wel, Jezus houdt toch niet voldoende afstand van mensen die de geboden van God aan hun laars lappen?! Als ze aan tafel aanliggen verschijnt ineens een vrouw van licht zeden, die huilend Jezus’ voeten zalft. Ze heeft Hem lief, omdat Hij haar niet heeft afgeschreven, maar gered. In die pijnlijke situatie laat Jezus Simon in de spiegel van zijn vergeving kijken.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel