Orgel Bijbelboek

Wordt nuchter en waakzaam. Uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, zoekende wie hij zal verslinden. Wederstaat hem, vast in het geloof, wetende, dat aan uw broederschap in de wereld hetzelfde lijden wordt toegemeten.

1 Petrus 5:8-9

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over ten goede omdenken


Datum: 01 oktober 2018

Zondag 7 oktober leidt Prof. Dr. A. Huijgen uit Kampen de morgendienst om 10 uur in De Wegwijzer. De preek gaat dan over Genesis 50:20, over God die het kwaad dat wij bedenken, omdenkt ten goede. Jozefs broers zijn bang dat hij hen hun misstappen uit het verleden betaald zal zetten, maar hij doet dit niet. Integendeel, hij zegt dat God hun kwade bedoelingen en daden heeft opgenomen in zijn goede werk. In de preek staan we stil bij de verschillende soorten van kwaad die wij mensen elkaar aan kunnen doen en hoe God dwars door dit alles heen zijn weg gaat en het kwade laat meewerken ten goede.

's Middags om 17 uur leidt ds. J. van Dijken uit Nieuw Vennep de dienst en gaat de preek over 2 Tim 2:9b. Mensen kunnen zo gemakkelijk zeggen 'ja, maar---' en dat kan heel frustrerend zijn. Je hebt een plan, een idee, je bent er enthousiast over maar die ander heeft zijn tegenwerping. Bij Paulus is het anders, hij bevond zich in een nare situatie, in de gevangenis en hij zou er ook niet meer uit komen. En dan die geweldige woorden. 'Maar het Woord van God zit niet gevangen'. Dat woord is het Woord van de Opgestane, levende Here Jezus. Dat is feest!

Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel