Orgel Bijbelboek

Voor het grijze haar zult gij opstaan en aan de oude zult gij eer bewijzen en voor uw God zult gij vrezen: Ik ben de HERE.

Leviticus 19:32

Nieuws

Terug naar overzicht

Gedenken of vergeten in De Wegwijzer


Datum: 16 juli 2018

Zondag 22 juli leidt ds. J. Groenleer uit Leiden de dienst om 10 uur. Het thema: Gedenken of vergeten, een kwestie van leven of dood. In Deuteronomium 8 wordt Israël opgeroepen om de daden van de Heer te gedenken. Dat heeft ook ons persoonlijk en als samenleving wat te zeggen. Wie gedenkt, kijkt terug op wat God in het verleden heeft gedaan. Met als doel om vandaag goed te leven met perspectief op een hoopvolle toekomst. Vergeten betekent dat God uit het oog en uit het hart is. Dat is zonder perspectief.

Om 18:30 uur leidt ds. G.P.M. van der Linden uit Hilversum de dienst. De preek gaat over Handelingen 12: een felle vervolging door de Romeinse overheid. Wanneer ik lees over christenvervolging, denk ik altijd: zou ik staande blijven? De jonge kerk van 2000 jaar geleden had er sterk mee te maken. Wat was hun geheim om staande te blijven? De Bijbel reikt ons het beste handvat: het gebed.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten Bekijk wekelijks nieuwe info op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel