Orgel Bijbelboek

De God nu der hope vervulle u met louter vreugde en vrede in uw geloof, om overvloedig te zijn in de hoop, door de kracht des heiligen Geestes.

Romeinen 15:13

Nieuws

Terug naar overzicht

Scholendienst in De Wegwijzer


Datum: 22 januari 2018

Zondag 28 januari leidt ds. G. Vos de scholendienst om 10 uur. De dienst is voorbereid met de Julianaschool en vertegenwoordigers van de PKN, de Veenhartkerk en Leef. Kinderen horen over dreiging tussen Amerika en Noord-Korea. Meer dan volwassenen denken. Hoe kan de geschiedenis van Daniel 2 hen bemoedigen? Dat gaat over de steen van Jezus die het beeld van Nebukadnezar omver rolt.

’s Middags om 17 uur leidt ds. P.A.C. Boom uit Boskoop de dienst. De tekst is Hosea 11 en het thema: Heilige Liefde. God is liefde! Soms wordt daar dan achteraan gezegd, maar Hij is ook heilig. Alsof er een tegenstelling is tussen Gods liefde en zijn heiligheid. In Hosea lezen we over Gods liefde voor zijn volk Israël. De relatie tussen God en zijn volk is niet altijd makkelijk. Wat doe je als een ander jouw liefde niet beantwoordt? Zou God de mensen maar in de steek moeten laten? Moet Hij dan met zijn toorn komen en zijn macht laten zien? En dan lezen we dat God van zichzelf zegt dat Hij heilig is, totaal anders, Hij is God en geen mens, Hij laat zijn toorn gaan. Heilige liefde, God die toch vergeeft, Gods liefde die zoveel dieper gaat dan liefde tussen mensen.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten