Bijbelboek Orgel

14 Ik ben de goede herder en Ik ken de mijne en de mijne kennen Mij, 15 gelijk Mij de Vader kent en Ik de Vader ken, en Ik zet mijn leven in voor de schapen.

Johannes 10:14-15

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over een cadeaubon afgeven


Datum: 11 december 2017

 Zondag 17 december leidt ds. G. Vos beide diensten om 10 en 17 uur.

 's Morgens is het thema: Een cadeaubon afgeven. Je gewaardeerde werkgever vraagt je om een cadeaubon af te geven aan zijn kennis. Je doet het niet, want jij vindt niet dat die kennis een cadeau zou moeten ontvangen. Zo ongeveer is de clou van Jona 3. Met kerstfeest vieren we dat God een cadeaubon wil geven aan onze vrienden en kennissen. Het evangelie van Jezus Christus. Waarom treuzelen we zo? Wat hebben wij, dat we niet ontvangen hebben?

 's Middags is de kernvraag: Wat staat nou toch het geloof in de opstanding in de weg? Wanneer God Christus opwekt uit de dood bewijst hij dat hij een aantal belangrijke beloften heeft vervuld. Beloften die hij deed aan Christus, en ook aan ons! Waarom gaat dat er nou niet bij ons in? Omdat de wetenschap het verschijnsel niet kent? Is dat alles? Tot voor kort kende de wetenschap de zwaartekrachtgolven niet. Bestonden ze daarom niet? Waarom hoort het geloof in de opstanding bij het geloof in Christus?

 Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten