Orgel Bijbelboek

Het is zaliger te geven dan te ontvangen.

Handelingen 20: 35b

Nieuws

Terug naar overzicht

Ontmoeting met de Vredevorst in De Wegwijzer


Datum: 04 december 2017

Zondag 10 december leidt ds. G. Vos de dienst om 10 uur met het thema: Let op de vijgenboom! In deze adventstijd is het goed om te letten op het volk van het oude verbond en afsprakentrouw van de Here God. In een van zijn laatste toespraken zegt Jezus: blijf op Israel letten. In Lucas 21:29 wordt Israel vergeleken met een vijgenboom. De tempel verdwijnt en Jeruzalem wordt onbewoonbaar. Israel en de christelijke gemeente zullen zich verspreiden over de bewoonde wereld. De vijgenboom Israel zal uiteindelijk weer opbloeien. Dan is ook voor ons de zomer nabij. Op de nieuwe hemel en de nieuwe aarde is er weer vrede met God en vrede onder mensen. U gaat erbij horen wanneer u zich voor Christus verootmoedigt en hem navolgt!

's Middags om 17 uur leidt ds. L.J. Koopman (Beverwijk/Westzaan) de dienst met het thema: Ontmoeting met de Vredevorst. Als je in de spotlight staat, dan heb je alle aandacht. Je wordt niet vergeten, je verdwijnt niet in de anonimiteit, maar er is tenminste iemand die je ziet staan. Tegelijk kan het ook heel confronterend zijn om in het volle licht te staan. Alles wat je doet is zichtbaar, en niets blijft onopgemerkt. In Jesaja 9 ontmoeten we Jezus als het Licht van de wereld; Hij komt onze donkere wereld binnen. Als je de volle aandacht van Jezus hebt, dan geeft dat een mengeling van vrees en vreugde. En ook vandaag horen we: "Vrees niet, want ik verkondig jullie grote Blijdschap..." (Lukas 2: 10).

 Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten