Bijbelboek Orgel

Voor het grijze haar zult gij opstaan en aan de oude zult gij eer bewijzen en voor uw God zult gij vrezen: Ik ben de HERE.

Leviticus 19:32

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over gemeenschap bewerkt door de Heilige Geest


Datum: 21 augustus 2017

Zondag 27 augustus leidt ds. G. Vos beide diensten in De Wegwijzer. ’s Morgens om 10 uur gaat het over Exodus 12. Mozes kondigt daar een sanctie aan om Farao te dwingen het volk Israel uit Egypte te laten vertrekken. Israel moest op haar deurposten bescherming aanbrengen tegen diezelfde sanctie. Waar gerechtigheid is, zijn sancties. Waar genade is, kunnen sancties worden weggenomen. Het paaslam maakt heel beeldend duidelijk wat genade is.

’s Avonds om 18:30 uur wordt 1 Johannes 4 gelezen. Daarin staat: Wie niet liefheeft, kent God niet. Dat is een boude uitspraak van Johannes. Toch zet Johannes ons niet voor het blok, hij legt uit hoe Christus ons leert om het goed te hebben met mensen die wij niet hebben uitgekozen. De Heilige Geest bewerkt gemeenschap.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees de complete tekst op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten