Bijbelboek Orgel

De God nu der hope vervulle u met louter vreugde en vrede in uw geloof, om overvloedig te zijn in de hoop, door de kracht des heiligen Geestes.

Romeinen 15:13

Nieuws

Terug naar overzicht

Het Oude Testament na Pasen in De Wegwijzer


Datum: 08 mei 2017

Op zondag 14 mei leidt student J. van den Os beide diensten in De Wegwijzer. Om 10 uur gaat de preek over Lukas 24:44-46 met als thema 'het lezen van het Oude Testament na Pasen'. Hoe gaan we met het Oude Testament om? Kunnen we die wegdoen, minder waarderen nu Jezus is gekruisigd en opgestaan? Jezus leert ons een andere weg.

Om 17 uur is de Schriftlezing uit Johannes 10:7-10 en het thema van de verkondiging 'Jezus, de deur voor de schapen'. Jezus zegt tegen de leiders van het volk en een genezen blinde dat Hij de Deur is voor de schapen van het volk. Dat betekent twee dingen: Hij is de toegang tot God, maar ook de grens tussen wereld en Koninkrijk. In de verkondiging komt naar voren wat dat allemaal betekent en wat dat praktisch voor ons inhoudt.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees de complete tekst op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten