Bijbelboek Orgel

Wederom zeg Ik u, het is gemakkelijker, dat een kameel gaat door het oog van een naald dan dat een rijke het Koninkrijk Gods binnengaat.

Matthe├╝s 19:24

Nieuws

Terug naar overzicht

Oud en nieuw vieren in De Wegwijzer


Datum: 28 december 2016

Oudjaarsavond 31 december om 19 uur leidt ds. G. Vos de dienst in De Wegwijzer. In Lukas 17 zeggen trouwe mensen tegen hun Here: wij zijn onnutte dienstknechten. Dat is een bijzondere uitdrukking voor mensen die met zegen hebben mogen werken. De knechten brengen tot uitdrukking: we konden alleen dankzij de Here tot zegen zijn. Dat is iets heel aparts in het koninkrijk van God, in de gemeente, en in de gezinnen. Het brengt nederigheid en ontvankelijkheid. Zonder nederigheid is er geen ontvankelijkheid. Alleen dat wat je ontvangt kan tot zegen worden. Over deze vreemde hoopvolle dingen willen we nadenken in de dienst van oudjaar. Zo mag Lukas 17 ook een voorteken van hoop zijn in het nieuwe jaar.

Op nieuwjaarsmorgen 1 januari staat vanaf 10.00 uur de koffie en thee klaar en is er gelegenheid om elkaar een gezegend nieuwjaar te wensen. De dienst zal omstreeks 10.30-10.45 uur beginnen, ds. Vos leidt de dienst.

's Middags leidt ds. H. Fahner uit Den Helder de dienst. Het thema van de verkondiging is: God leren kennen? Door Jezus! en de kerntekst komt uit Johannes 1: 18. Daar zegt Johannes, de apostel, dat niemand van de mensen ooit echt God heeft gezien. Dat betekent niet dat wij Hem niet kunnen leren kennen. Je kunt Hem wel leren kennen, doordat het Kerstfeest is geweest. Er is er Eén die God wel echt heeft gezien. Dat is de Zoon van God, Christus Jezus. Hij kent zijn Vader als geen ander. En Hij is naar de aarde gekomen om dat met anderen te delen, en zo anderen in de gelegenheid te brengen God als (de ideale) Vader te leren kennen. U ook!

 Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees de complete tekst op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten