Bijbelboek Orgel

In het huis mijns Vaders zijn vele woningen – anders zou Ik het u gezegd hebben – want Ik ga heen om u plaats te bereiden.

Johannes 14:2

Nieuws

Terug naar overzicht

Een nieuwe start in De Wegwijzer


Datum: 28 november 2016

 Zondagmorgen 4 december leidt ds. G. Vos de dienst om 10 uur in De Wegwijzer. De verkondiging gaat over Jesaja 25. De Here richt op Sion een feestmaal aan voor alle volken. Een overvloedige maaltijd. Dood en verdriet zijn verdwenen. Zoals het ooit de bedoeling was met de schepping. Jesaja profeteert wanneer het volk Israel in de klem zit. Er is dreiging, op het oog van buitenaf. Jesaja zegt: dreiging van binnenuit. Ontrouw aan de God die zich aan je verbindt.

Om 17 uur leidt ds. L.J. Koopman uit Westzaan de middagdienst. Een ouverture van een groots muziekstuk. Een trailer van een nieuwe film. Daarmee kun je de eerste verzen van het Evangelie naar de beschrijving van Johannes vergelijken. Een goede ouverture of trailer roept herkenning op: Dit gaat over mijn leven, over mijn verlangen naar Waarheid, naar Licht en leiding in het leven van elke dag. Maar tegelijk geeft een ouverture of trailer ook niet meteen alles weg, want anders hoef je niet meer te kijken of te luisteren. Je blijft dus ook achter met de vraag: Waar gaat dit over, wat bedoelt hij toch? Zo willen wij luisteren naar de overweldigende woorden waarmee Johannes Jezus Christus aankondigt als het Woord van God dat in deze wereld Mens geworden is. Zo maakt God een nieuwe start met deze wereld. En ook u en jij mag met deze God een nieuwe start maken. Voor het eerst, maar ook telkens opnieuw.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees de complete tekst op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten