Orgel Bijbelboek

De nacht is ver gevorderd, de dag is nabij. Laten wij dan de werken der duisternis afleggen en aandoen de wapenen des lichts!

Romeinen 13:12

Nieuws

Terug naar overzicht

Nieuw levensbesef in De Wegwijzer


Datum: 14 november 2016

 

Zondag 20 november leidt ds. G. Vos beide diensten die in het teken staan van de viering van het Heilig Avondmaal.

Om 10 uur wordt Handelingen 11: 1-17 gelezen. We merken hoe Christus werkt aan zijn macroplan voor het evangelie naar de niet-Joden. Een Romeinse hoofdman probeert de God van Israel te dienen. Christus zet verschillende mensen in om hem het evangelie te brengen, zonder dat die mensen dat van elkaar weten. Dit was niet toevallig. Iedereen was blij. Cornelius ontvangt het geloof, met zijn gezin. We vieren het avondmaal in de lijn van Cornelius. Wie Christus rein verklaart, moet als een broeder en zuster worden ontvangen.

Om 17 uur is de kerntekst uit Handelingen 11 vers 18. We kunnen op twee manieren naar ons leven kijken. Of: ik wil mijn plan trekken en hoe zorg ik ervoor dat ik God mee krijg. Of: ik kom onder de indruk van het plan van God en de opdracht van Christus. Heeft hij een plan voor mij? Dan komt er een nieuw levensbesef, waardoor ik met Christus mee doe.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees de complete tekst op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten