Orgel Bijbelboek

Daarom, zo zegt de Here HERE: Zie, Ik leg in Sion een steen ten grondslag, een beproefde steen, een kostbare hoeksteen van een vaste grondslag; hij die gelooft, haast niet.

Jesaja 28:16

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over Levend Water


Datum: 11 april 2016

 

Op zondag 17 april leidt ds. G. Vos de diensten om 10 en 17 uur in De Wegwijzer. Om 10 uur is er bediening van de Heilige Doop en is het thema: Levend Water. Waar kun je water allemaal voor gebruiken? Drinken, schoonmaken, wassen, zwemmen, spelen, dopen…. etc. In de dienst wordt Abel van Kreuningen gedoopt met water. De Heilige Geest wordt levend water genoemd, helpt ons geloven en verbindt ons met Christus (zie Johannes 7: 35-37). Het water van de doop maakt de belofte van de Heilige Geest zichtbaar.

 Vorige week zondagmiddag ging het over het Hebreeuwse Woord gerechtigheid. Gerechtigheid is een karaktertrek van God. Hij is trouw vanuit zichzelf. Hij heeft lief degenen die Hem niet liefheeft, en dat via zijn zoon Jezus Christus. Deze zondagmiddag gaat het over Hebreeën 2:17. Jezus in de rol van een Hogepriester. Een mediator. Die ons verbindt met God. En die God verbindt met ons. Deze beelden helpen ons in ons gebed. Zo stelt God zich aan ons voor. Schenk ons dan ook die band van het geloof.

 Belangstellenden zijn hartelijk welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees het artikel ook op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten