Bijbelboek Orgel

Hoogte noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde Gods, welke is in Christus Jezus, onze Here.

Romeinen 8:39

Nieuws

Terug naar overzicht

Over opstanding gesproken in De Wegwijzer


Datum: 05 april 2016

Op zondag 10 april leidt ds. G. Vos de diensten om 10 en 17 uur in De Wegwijzer. Om 10 uur is het thema: Over opstanding gesproken.

 Diep in het oude testament staat een indrukwekkend verhaal geschreven over een weduwe die Baäl dient. Ze heeft nog één dag te eten. Dan zal ze sterven met haar zoon. Nu komt de profeet van de God van Israël bij haar. ''Mijn God zal je voortaan brood geven'' zegt hij. En werkelijk, dat gebeurt. Totdat haar zoon plotseling sterft. Indrukwekkend is de worsteling van Elia met God. Hoe kan dit? Geef haar haar zoon terug. En het gebeurt (zie 1 Koningen 17).

 In de middagdienst gaat het over het toenmalige recht. Je werd gegijzeld totdat je de laatste penning had betaald (Mattheus 5: 26). Dan ben je helemaal aangewezen op mensen die je trouw zijn. Dat aangewezen zijn op iemand buiten jezelf, hoe werkt dat in onze tijd?

 Belangstellenden zijn hartelijk welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees het artikel ook op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten