Bijbelboek Orgel

Veracht de profetieën niet, maar toetst alles en behoudt het goede.

1 Tessalonicenzen 5:20

Nieuws

Terug naar overzicht

Vals plat in De Wegwijzer


Datum: 15 februari 2016

Op zondag 21 februari leidt ds. G. Vos de diensten om 10 en 17 uur in De Wegwijzer. Om 10 uur is de schriftlezing Mattheus 26: 14-16. 30 Zilveren penningen, dat is de prijs van een slaaf (Exodus 21: 32). Het was ook het loon van een trouwe herder die weggestuurd werd (Zacharias 11: 12-13). De prijs is dus een lachertje. Dit is het bedrag waarmee Judas zijn meester Jezus verraden heeft. Zijn meester is een goede Herder. Hij verlaat niet wie Hem verraadt. Judas wil helaas geen hernieuwd contact. Juist daardoor verraadt Judas tenslotte zichzelf.

 Om 17 uur is de schriftlezing Romeinen 3:10-18. Vals plat heet het in de wielrennerij. Een helling die je niet ziet. Je denkt dat je rem vastzit of dat je wiel zwaar loopt. Zo gaat het ook in ons leven. De bijbel heeft het over de natuur van een mens. Die is veranderd na de schepping. God en de naaste staan structureel op de tweede plaats. Dat kan ook anders.

 Belangstellenden zijn hartelijk welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees het artikel ook op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten