Orgel Bijbelboek

En Ik zal mijn aangezicht niet meer voor hen verbergen, wanneer Ik mijn Geest over het huis Isra─Śls heb uitgestort, luidt het woord van de Here HERE.

Ezechiel 39:29

Nieuws

Terug naar overzicht

Avondmaal vieren in De Wegwijzer


Datum: 16 november 2015

 

Zondag 22 november leidt ds. G. Vos beide diensten in De Wegwijzer, die in het teken staan van de viering van het Heilig Avondmaal.

Om 10 uur is het thema: Het gebod van Christus, de centrale tekst komt uit 1 Johannes 3 vers 23. 'Het gebod van Christus' is als uitdrukking veel minder bekend dan het begrip 'tien geboden' of 'het dubbele liefdesgebod', maar Johannes gebruikt die uitdrukking veel. Hij legt ermee uit hoe je in de gemeenschap van Christus kunt blijven, door met Hem te wandelen in Zijn geboden. De Here Jezus roept ons om toe te treden tot de gemeenschap van Hem. Daarom is het moedergebod te geloven in Zijn Naam. En te aanvaarden wat hij voor mij heeft gedaan.

 Om 17 uur begint de middagdienst met als thema: Hoe nu verder? In 1 Johannes 3.3 staat: Ieder die dit vol vertrouwen van hem verwacht maakt zich rein, zoals ook Jezus rein is. Wat zijn we dankbaar dat Christus de consequenties van onze overtredingen wil wegnemen. Hij speelt voor ons de muziek die wij niet voor elkaar kregen. Hij staat erop dat hij ons het stuk toch aanleert. En hij motiveert ons. Hoe gaat dat eruit zien?

 Belangstellenden zijn hartelijk welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees het artikel ook op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten