Bijbelboek Orgel

En doet bij dit alles de liefde aan, als de band der volmaaktheid.

Kolossenzen 3:14

Nieuws

Terug naar overzicht

Familie gesprek tussen Izaak en Rebekka


Datum: 05 oktober 2015

 

Op zondag 11 oktober leidt ds. Vos beide diensten in De Wegwijzer.

Om 10 uur is het thema vanuit Genesis 27: Familie gesprek tussen Izaak en Rebekka. We leren een gelovig echtpaar kennen. Hun huwelijk is begonnen met een prachtige belofte van Gods kant. Voor hen en voor hun kinderen. Gaandeweg is er verdeeldheid gekomen. Esau is de trots van vader en Jacob de trots van moeder. De kinderen worden tegen elkaar uitgespeeld. Aan het eind van het hoofdstuk komt het gesprek op gang. Hoe het anders had gemoeten. In deze doopdienst mag naar voren komen hoe het van meetafaan anders kan.

 Om 17 uur is het thema vanuit Psalm 130 en zondag 51: Zoals wij vergeven onze schuldenaren... Wreken wat een familielid of vriend is aangedaan. Het idee dat we zo rust krijgen zit ons in de genen. In het 'onze Vader' wordt een andere weg gewezen. Vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren. Onze eerste reactie: dat gaat niet werken. Toch willen we het evangelie laten uitspreken.

 Belangstellenden zijn hartelijk welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees het artikel ook op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten