Orgel Bijbelboek

Bidt en u zal gegeven worden; zoekt en gij zult vinden; klopt en u zal opengedaan worden.
Want een ieder, die bidt, ontvangt, en wie zoekt, vindt, en wie klopt, hem zal  opengedaan worden.

Mattheüs 7:7 en 8

Nieuws

Terug naar overzicht

Van A naar Beter in De Wegwijzer


Datum: 02 augustus 2015

Zondagmorgen 9 augustus leidt ds. G. Vos de diensten in De Wegwijzer. Van A naar Beter is de campagne waarmee Rijkswaterstaat ons begeleidt bij het kiezen van de goede route in Nederland. Ook in het evangelie wordt het beeld van de weg heel vaak gebruikt. Ook van A naar Beter. In het oude testament volgt Abraham de stem van God naar het beloofde land. Geloven is dus eigenlijk het volgen van de route van God. In het nieuwe testament roept Gods eigen zoon ons op tot navolging. Hij kent het vaderhuis en hij wil ons daar brengen. Ook hier is navolgen de inhoud van het geloof. De gelovige als navolger maakt de mededeelzaamheid en de heiligheid van God ook zichtbaar. Christus is niet alleen ons daarin voorgegaan; hij heeft ons ook verteld hoe je het navolgen kunt ontvangen. De dienst van zondagmorgen (aanvang 10 uur) gaat over Genesis 8: 4-8 en Hebreeën 11.

 Om 18:30 uur gaat de verkondiging over: 'Laat Uw koninkrijk komen'. Dat is het tweede wat de leerlingen leren bidden. Als het Koninkrijk volgens Christus zo belangrijk is laten we ons er dan ook in verdiepen. Het koninkrijk van God is niet een staat. Het is ook niet het leven na de dood. Het koninkrijk van God is op de eerste plaats de actieve aanwezigheid van Gods Geest in ons, staat in Lucas 17: 21. De komst van het Koninkrijk is het hart van de prediking van Johannes de Doper en van Jezus Christus. Het koninkrijk van God is niet de kerk. Maar, zoals een vliegtuig niet zonder een vliegveld kan, kan het koninkrijk van God niet zonder de gemeente van Christus.

 Belangstellenden zijn hartelijk welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees het artikel ook op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten