Orgel Bijbelboek

Want wíj zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten,


Filippenzen 3:20

Nieuws

Terug naar overzicht

Abraham geleid door Gods stem


Datum: 06 juli 2015

Op zondag 12 juli leidt ds. G. Vos beide diensten in De Wegwijzer. Om 10 uur begint de morgendienst. Wie heeft er nooit van Abraham gehoord? De zoon van een herder uit de buurt van Bagdad die te horen kreeg wat God allemaal door hem zou doen. Het enige wat hem gevraagd werd was de stem te volgen die hem riep. Het was de stem van de God van Noach, de man die in zijn eentje een reddingsboot bleef bouwen waar niemand gebruik van wilde maken. Abraham kende die stem al lang niet meer. Zijn familie had het geloof al lang opgegeven. Via Genesis 12 komen we er stukje bij beetje achter waarom Abraham die onbekende stem toch weer ging volgen. De onbekende weg werd ook een zegenrijke weg. De zegen van Abraham is spreekwoordelijk. Voor ons ligt er ook zo'n weg.

 In de avonddienst (aanvang 18:30 uur) vragen de leerlingen aan Jezus hoe ze zullen bidden. Jezus komt onmiddellijk to the point. Benader God als je hemelse vader in mijn naam. Vader is mooi. In mijn naam is beslissend. Jezus is immers de zoon van God. Als we God benaderen met verwijzing naar de Zoon, dan mogen we hem Vader noemen. Bidden in naam van de Zoon kan alleen wanneer we voor ogen hebben wat de Zoon met ons leven voorheeft. Dit en nog veel meer kunnen we leren in Mattheus 6.

 Belangstellenden zijn hartelijk welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees het artikel ook op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten