Orgel Bijbelboek

Verdraagt elkanders moeilijkheden; zó zult gij de wet van Christus vervullen.

Galaten 6:2

Nieuws

Terug naar overzicht

Doopdienst in De Wegwijzer


Datum: 29 juni 2015

Op zondag 5 juli leidt ds. W. de Bruin de morgendienst om 10 uur in De Wegwijzer.

 Hopen betekent: er vertrouwen in hebben dat het goedkomt met deze wereld en met jezelf. Op basis waarvan hebben christenen er eigenlijk vertrouwen in dat het goed komt? En wat kunnen we daarin leren van gelovigen vroeger? Naar aanleiding van Hebreeën 11 denken we zondagmorgen na over deze vragen.

 In de middagdienst (aanvang 17 uur) wordt er een kind gedoopt. Verblijdt u met hen die blij zijn en huil met hen die huilen. Deze bijzondere tekst uit Romeinen 12:15 is als tekst aangedragen bij de doop van Menoah, een pasgeboren jongetje uit de gemeente. Een opdracht uit een prachtige reeks aanmoedigingen van vers 9 tot en met 21. In de vorige hoofdstukken heeft Paulus uitgelegd wat de onverdiende gaven van Christus zijn. Ook de gaven die we krijgen om anderen te helpen. Als Paulus merkt dat mensen daarvoor erkenning voor hun gaven willen, dan huivert hij. Alsof hij wil zeggen: vraag dat nooit weer. Gebruik ze alleen. Wanneer kinderen van de gelovigen worden gedoopt dan wordt hen de Heilige Geest toegezegd. Die kan hij tot geloof brengen. Die kan hen ook een antenne geven voor de nood van anderen. Dwing je kind niet. Reik in alle eenvoud het evangelie aan. En bidt samen voordurend dat ontkiemt wat is aangereikt. Leef mee met ouders die geen kinderen krijgen, bij wie het kinderen krijgen anders verliep dan verwacht of het leven van het kind een wending neemt die niet fijn is. Een bijzonder verzoek en een bijzondere tekst.

 Belangstellenden zijn hartelijk welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees het artikel ook op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten