Orgel Bijbelboek

En Ik zal mijn aangezicht niet meer voor hen verbergen, wanneer Ik mijn Geest over het huis IsraÄ—ls heb uitgestort, luidt het woord van de Here HERE.

Ezechiel 39:29

Nieuws

Terug naar overzicht

Heilig Avondmaal vieren in De Wegwijzer


Datum: 08 juni 2015

Op zondag 14 juni staan de diensten in het teken van de viering van het Heilig Avondmaal. Ds. G. Vos gaat dan voor in De Wegwijzer.

 Om 10 uur is de schriftlezing uit Openbaring 22. Enigma was de naam van de codeermachine die door de Duitsers werd gebruikt om hun berichten te versleutelen en te versturen. Om de berichten te kunnen ontvangen had je eenzelfde machine nodig en de sleutel van de dag. Wanneer de evangelist Johannes - verbannen naar het eiland Patmos - berichten verstuurd naar de gemeenten in Turkije dan gebruikt hij ook versleutelde berichten. Met boodschappen en citaten uit het Oude Testament maakt hij duidelijk aan de lezers hoe ze worden geholpen in hun alledaagse leven. De Romeinen wilden niet meer dat ze het evangelie hoorden maar de berichten lieten ze door. Een bemoediging te weten dat Christus ons in alle omstandigheden weet te bereiken.

 Om 18:30 uur leest ds. Vos uit Handelingen 3. Wanneer mensen horen over de Heilige Geest wordt het hen gauw te zweverig. Opmerkelijk! Want niet eerder was de uitwerking van Christus in het dagelijks leven zo praktisch als in het boek Handelingen. Neem nou Petrus en Johannes die de smekende ogen van een kreupele bedelaar zien. Terwijl ze zelf arm zijn. Dat leggen ze ook uit. Wat we hebben geven we u in de Naam van Jezus Christus. De kreupele kende de persoon van Christus nog wel. Nieuw was het dat Petrus en Johannes als vertegenwoordigers van Hem optraden. De kreupele werd genezen. Hij kreeg weliswaar geen geld maar hoefde toch niet meer te bedelen. Hoe wil Christus helpen door middel van hen die het avondmaal vierden? Wie heeft praktische hulp nodig? Wie heeft de Bron van levend water nodig?

 Belangstellenden zijn hartelijk welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht.

Lees het artikel ook op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel

Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten