Orgel Bijbelboek

Daarom verliezen wij de moed niet, maar al vervalt ook onze uiterlijke mens, nochtans wordt de innerlijke van dag tot dag vernieuwd.

2 Korintiers 4:16

Nieuws

Terug naar overzicht

Vlammend betoog van Paulus in De Wegwijzer


Datum: 07 april 2015

Vlammend betoog van Paulus in De Wegwijzer

Ds. G. Vos zal op 12 april in de CGK Mijdrecht de diensten leiden.

 Om 10 uur is de schriftlezing uit 1 Korinthe 15. De academische filosofie in Korinthe ging niet zozeer over inzicht maar over verlossing van de geest. De ideeën waren nog van Plato. Met Pasen vierden de gelovigen dat Christus is opgewekt, geestelijk en lichamelijk. Sommigen vonden voor zichzelf alleen het eerste maar wezenlijk. Laat het lichamelijke maar zitten. Paulus vertelt in een vlammend betoog op welk gebied de levende Christus werkt. Zowel bij de wederkomst als in het heden gaat het om beiden domeinen.

 Om 17 uur begint de middagdienst. Het is weer de tijd van het belastingformulier. Wat kan niet en wat kan wel. Bij het afsluiten van hypotheken. Of met het inleveren van bonnen. Of met het laten uitbetalen van bonussen. Onderzoek toont steeds weer aan dat geldingsdrang en schulden, maken dat mensen over grenzen gaan. Eerzucht wint het van de hebzucht. Velen raken erdoor in gewetensnood: hoe kon het me gebeuren. Of iets oplosbaar is staat en valt met eerlijk zijn. Eerlijk zijn voor God helpt ons om eerlijk te zijn voor mensen. Vanuit Exodus 20 verkennen we hoe geloof kan helpen in het gebied van het 'mijn' en het 'dijn'.

 Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht.

Lees het complete artikel op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel

Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten