Orgel Bijbelboek

Jezus zeide tot haar: Ik ben de opstanding en het leven; wie in Mij gelooft, zal leven, ook al is hij gestorven, en een ieder, die leeft en in Mij gelooft, zal in eeuwigheid niet sterven.

Johannes 11:25-26

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over de zalving door Maria


Datum: 06 maart 2017

Zondag 12 maart leidt ds. G. Vos beide diensten in De Wegwijzer. Om 10 uur begint de verkondiging bij Maria en Lazarus die zijn uitgenodigd op een officiële maaltijd. Jezus is ook onder de gasten. Hij zal spoedig sterven. Maria wordt overmand door gevoelens van dankbaarheid, om wat Jezus gedaan heeft voor haar broer Lazarus. Ze wacht niet af. Nu al zalft ze Jezus. Zodat hij maar weet hoe dankbaar ze is. Judas ergert zich en haalt haar onderuit. Dank is typerend voor Maria's leven, en ergernis voor Judas leven, en voor vele anderen. Wat is onze drijfveer? Waar ligt voor ons de zegen?

In de middagdienst (aanvang 17 uur) willen we nadenken over Jezus' zelfopenbaring, en dat vergelijken met ons eigen beeld van Jezus.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees de complete tekst op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinediensten