Bijbelboek Orgel

Ik ben de goede herder. De goede herder zet zijn leven in voor zijn schapen.

Johannes 10:11

Nieuws

Terug naar overzicht

Gods volk gevoed met brood uit de hemel


Datum: 13 april 2015

Gods volk gevoed met brood uit de hemel

Op 19 april zal ds. G. Vos om 10 uur in de CGK Mijdrecht de dienst leiden. De schriftlezing is Lucas 24 vers 45, 46 en 57 en het thema: Gezakt, en toch een baan. Christus was nagenoeg alleen toen hij gekruisigd werd. De discipelen waren eigenlijk verstrooid geraakt. Door het bericht van de opstanding hadden ze elkaar weer opgezocht en hebben ze ongetwijfeld de berichten doorgesproken. In die ontmoeting verschijnt de opgestane Christus. Hij legt uit dat de opstanding hen toch niet moest verbazen. Voor zijn dood had hij herhaalde malen uitgelegd dat Hij zou sterven en opstaan. Door de vooraankondigingen in het Oude Testament te behandelen gaan hun ogen open. Meteen krijgen ze te horen wat hun verantwoordelijkheid is. Ze zullen wachten op kracht uit de hoge om te kunnen uitleggen wie Christus is en wat hij doet.

 Om 17 uur zal ds. P.J. den Hertog voorgaan. Hij leest uit de Bijbel, het Woord van God, uit Psalmen hoofdstuk 111. Het thema van de Woordverkondiging: Mijn God was er, is er en zal er zijn! In Psalm 111 vers 5 staat: Hij gaf voedsel aan wie hem vrezen. Dat is een verwijzing naar de reis die Israël maakte door de woestijn. Toen heeft God zijn volk gevoed met brood uit de hemel. Wat moet dat bijzonder zijn geweest. Elke ochtend is de grond rond het tentenkamp bedekt met een wit laagje ‘manna’. Witte luchtige korrels die je kan eten. Ze smaken naar honing. En er ligt genoeg voor iedereen.

 Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees het complete artikel op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten