Orgel Bijbelboek

Daarom spreek Ik tot hen in gelijkenissen, omdat zij ziende niet zien en horende niet horen of begrijpen.

Mattheüs 13:13

Nieuws

Terug naar overzicht

Hulpverleningszondag in De Wegwijzer


Datum: 26 januari 2015

Onderstaand bericht is naar de krant verzonden:

Hulpverleningszondag in De Wegwijzer

Op zondag 1 februari worden de diensten in De Wegwijzer afgestemd op de jaarlijkse Hulpverleningszondag. Sinds de watersnoodramp van februari 1953 staat in de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland één dag in het jaar in het teken van hulp aan de naaste in nood.

 Om 10 uur leidt ds. A.J. van der Toorn uit Haarlem de dienst. De Bijbellezing is uit Handelingen 9:31-42. De kerk van Jezus Christus heeft een geweldige taak: Jezus vertegenwoordigen in de wereld. Door anderen over Hem te vertellen. Alleen… volgeling van Jezus zijn kan niet alleen met je mond, het gaat even goed om je handen. Zo was het met Dorcas, een volgelinge van Jezus uit het begin van de kerk. Juist door hoe zij als volgelinge van Jezus velen diende met haar handen, kwamen velen in aanraking met Gods liefde. Wat óns dat te zeggen heeft, willen we in de verkondiging ontdekken. Na de morgendienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in verenigingsgebouw 't Kruispunt. Onder het genot van een kop koffie, thee of een glas fris kan er over de dienst of andere zaken nagepraat worden.

 Om 17.00 uur leidt ds. W.J. Quist uit Amersfoort de dienst. De verkondiging zal over Openbaring 2:4 gaan, samengevat: ... de eerste liefde verlaten ... de liefde van weleer opgegeven. Liefde is ‘in’. Denk maar aan de vele liedjes die juist over de liefde gaan. Wist u dat ook volgens de Bijbel liefde héél belangrijk is? In Openbaring 2: 1–7 geeft Jezus een gemeente (in Efeze) waar alles pico bello in orde is er van langs omdat... er geen liefde meer is. Dan is het ‘over en uit’! Waarom? Gód is immers liefde. Over hoe het er met ons voorstaat, daarover gaat het in de middagdienst.

 Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht.

Lees het complete artikel op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel

Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten