Bijbelboek Orgel

Jezus zeide tot haar: Ik ben de opstanding en het leven; wie in Mij gelooft, zal leven, ook al is hij gestorven, en een ieder, die leeft en in Mij gelooft, zal in eeuwigheid niet sterven.

Johannes 11:25-26

Nieuws

Terug naar overzicht

De Wegwijzer over conflicten oplossen


Datum: 10 november 2014

Onderstaand bericht is naar de krant verzonden:

De Wegwijzer over conflicten oplossen

 

Op zondag 16 november leidt ds. G. Vos in CGK De Wegwijzer beide diensten.

's Morgens om 10 uur staat ds. Vos stil bij 1 Korinthen 6 in de serie van preken over de Korinthenbrief. Het thema is: Mijn naaste is onuitstaanbaar. "Conflicten blijven vaak veel te lang bestaan. Mensen komen er zelf niet uit, omdat iedereen altijd gelijk wil hebben. Het is boeiend om te zien hoe een rechter (Mr. Frank Visser) dat oplost." Waarom het programma zo hoog scoort? Zeker is dat veel mensen ervaren dat dingen niet eerlijk toegaan. Hen wordt geen recht gedaan. Dat heeft een enorme impact op de kwaliteit van hun leven. We kunnen iets pas laten rusten wanneer ons recht wordt gedaan. Aan de ene kant roepen we dat betuttelende regels en richtlijnen moeten worden afgeschaft. Wanneer we ons tekort voelen gedaan dan blijken al die normen en waarden opeens weer springlevend. Omdat het onszelf betreft. In de Bijbel is Paulus bezig met deze vraag: hoe vind je rust bij aangedaan onrecht.

 

 's Middags om 17 uur leest ds. Vos Mattheus 5. "Wat mij betreft kan hij de .... krijgen". Anonieme bedreigingen en rotopmerkingen zijn aan de orde van de dag. Het zijn uitingen van woede en machteloosheid. Zijn we woedend dan is het vaak al te laat om nog na te denken of het ook terecht was. Onze (onterechte) woede eist genoegdoening. Na twintig eeuwen beschaving lijken we dit maar niet onder de knie te kunnen krijgen. Wie de verrichtingen van ISIS volgt, weet waarover dit gaat. We vergeten daarbij niet wat wij elkaar soms toewensen. Het pestgedrag op school en op het werk. Dat is allemaal meer van hetzelfde. Wanneer Jezus het zesde gebod uitlegt komt dit allemaal aan de orde. Hij biedt een uitweg. Velen zijn er die de weg van Christus gaan en ervaren dat ze weer rust ontvangen. Anderen zijn gelovig en gaan toch niet dezelfde weg. Misschien bent u ze wel tegengekomen. Wat is de weg van Christus dan toch?

 

 Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht.

Lees het complete artikel ook op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel

Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten