Bijbelboek Orgel

Jezus zeide tot haar: Ik ben de opstanding en het leven; wie in Mij gelooft, zal leven, ook al is hij gestorven, en een ieder, die leeft en in Mij gelooft, zal in eeuwigheid niet sterven.

Johannes 11:25-26

Nieuws

Terug naar overzicht

Dankdag vieren in De Wegwijzer


Datum: 28 oktober 2014

Onderstaand bericht is naar de krant verzonden:

Dankdag vieren in De Wegwijzer

Op woensdag 5 november wordt er dankdag gevierd in de Christelijke Gereformeerde Kerk 'De Wegwijzer'. Ds. G. Vos zal beide diensten leiden. De officiële benaming is 'dankdag voor gewas en arbeid'. Twee keer per jaar wordt er op een woensdag een bijzondere feestdag gevierd. Op de tweede woensdag in maart wordt de biddag, en op de eerste woensdag van november de dankdag gevierd.

 

Om 15 uur begint de middagdienst en die is vooral gericht op de schoolgaande jeugd. De stad Samaria zit potdicht. Ze wordt al tijden belegerd. De melaatsen buiten de poort lijden het meest. De stad is uitgehongerd en de melaatsen worden daardoor het meest getroffen. Totdat ze ontdekken dat het leger is gevlucht. EN dat de pot nog op het vuur staat. Het thema is: ontvangen om te delen.

 

Op Dankdagavond begint de dienst om 19:30 uur, het thema is: Genade is genade. Er staat een vreemde gelijkenis in Mattheus 20 1-16. Een landeigenaar neemt mensen in dienst van de vroege morgen tot het eind van de werkdag. De mensen van het eerste uur krijgen een dagloon dat je eerder een weekloon kunt noemen. De werkers van het laatste uur idem dito. Ze zijn er allemaal heel goed mee af. Maar zo voelen de eersten dat niet. Ze hebben al vijf keer te veel ontvangen. Maar omdat de laatsten evenveel krijgen zijn ze boos. Steeds maken mensen de wissel van de genade naar verdienste. En dan wordt dankdag moeilijk. Woensdagavond proberen we te danken, in het gouden licht van genade.

 Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht.

Lees het complete artikel ook op cgkmijdrecht.nl

Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten