Orgel Bijbelboek

Jezus antwoordde: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, tenzij iemand geboren wordt uit water en Geest, kan hij het Koninkrijk Gods niet binnengaan.

Johannes 3:5

Nieuws

Terug naar overzicht

Israel zondag in De Wegwijzer


Datum: 29 september 2014

Onderstaand bericht is naar de krant verzonden:

Israël zondag in De Wegwijzer
Op zondag 5 oktober gaat in beide diensten de eigen predikant ds. G. Vos voor in CGK De Wegwijzer.
  Om 10 uur staat de tekst uit Romeinen 11 vers 26 centraal en is het thema: Israël zondag. Paulus is een Joodse rabbijn geweest. Hij is door Christus zelf tot geloof gebracht. Vanaf toen is zijn innerlijke ontwikkeling heel snel gegaan. Hij raakte gefascineerd van de Messiaanse gedeelten in het oude testament. Paulus merkte hoe Christus hem ging inzetten in de dienst aan de volken. Van pressie en onverdraagzaamheid was geen sprake. Het grootste deel van zijn eigen volk bleef hun eigen Messias afwijzen. Daardoor werd de focus verlegd naar andere volken. Laat die volken Israël niet afschrijven. Uiteindelijk zal heel Israël de Messias aannemen. Voor de volken zal dat een verrijking zijn. En voor de vastgelopen omstandigheden in het nabije oosten zal het verandering brengen.
  In de middagdienst om 17 uur zal ds. Vos Efeziers 6 vers 1-4 lezen, het thema is: Eer je vader en moeder. De verslagen van buitenlandse diplomaten over de Nederlandse gezinnen in de Republiek der zeven Verenigde Nederlanden laten bij herhaling twee opvallende dingen zien: de omgang van Nederlandse ouders met hun kinderen is nagenoeg op voet van gelijkheid en de Nederlandse kinderen krijgen alleen op hun verjaardag een cadeau. Bovenstaande bleek recent uit een wetenschappelijk onderzoek. Sinds de jaren 60 kijken we anders naar het verleden. Nooit eerder was er zoveel aandacht voor de relatie tot de ouders en de gevoelens tegenover hen. De focus verschoof van het gedrag van kinderen naar het gedrag van de ouders. In het vijfde gebod ligt de focus bij de houding van niet volwassen kinderen tegenover hun ouders. Maar pas na vier geboden over de band en het respect van de ouders met de hemelse vader. Zit dat bij de ouders goed dan pakken kinderen heel wat dingen vanzelf op. Lukt het niet om bezig te zijn met de loyaliteit naar de ouders dan komt het vijfde gebod in de klem.
  Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees het hele artikel ook op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten