Orgel Bijbelboek

Niemand kan twee heren dienen, want hij zal of de ene haten en de andere liefhebben, of zich aan de ene hechten en de andere minachten; gij kunt niet God dienen en Mammon.

Mattheüs 6:24

Nieuws

Terug naar overzicht

Pronken of dienen in De Wegwijzer


Datum: 18 augustus 2014

Onderstaand bericht is naar de krant verzonden:

Pronken of dienen in De Wegwijzer

Op zondag 24 augustus gaat in beide diensten ds. G. Vos voor in CGK De Wegwijzer. In de morgendienst om 10 uur zal ds. Vos een gedeelte uit de Korinthenbrief voorlezen, waar hij een serie verkondigingen over maakt.

"Wat heb je dat je niet ontvangen hebt" verzucht Paulus in zijn antwoordbrief aan de gemeente in Korinthe. Dat is waar. De gemeenteleden in Korinthe hadden heel veel ontvangen door de genade en onverdiende vrijgevigheid van Christus. Maar oh wat konden ze dwepen met bepaalde sprekers, en andere sprekers afserveren. Zoals een snob dat doet met wijn. In het evangelie blijkt dat de genoemde sprekers ieder op hun eigen manier voortreffelijk gediend hebben. Wat willen die gemeenteleden eigenlijk? Pronken met wie ze zelf zijn, of dienen met wat ze van God hebben ontvangen?

 In de avonddienst om 18.30 uur wordt uit de Heidelbergse Catechismus zondag 36 behandeld. O Here, hoe heerlijk is uw naam op de hele aarde. Psalm 8 is een hele mooie psalm. God heeft zich met indrukwekkende namen voorgesteld in Genesis 17. Veel van ons spreken over Gods naam is helaas niet zo mooi. Het haalt God onderuit. We laten het ook maar gebeuren. Vloeken is aangeleerd, maar dat niet alleen. Het raakt God. En onschuldig is het niet. Ook niet als we het om ons heen laten gebeuren. Jezus hing aan het kruis tussen vloekende mensen. Jezus vloekte niet. Bij Hem zie je dat het in moeite heel anders kan, door de kracht van God. Wees geen papegaai, maar wees positief!

 Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees het artikel ook op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten