Bijbelboek Orgel

Nu kijken we nog in een wazige spiegel, maar straks staan we oog in oog. Nu is mijn kennen nog beperkt, maar straks zal ik volledig kennen, zoals ik zelf gekend ben. Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde.

1 Korintiërs 13: 12 - 13

Nieuws

Terug naar overzicht

Eerst zien en dan geloven


Datum: 11 augustus 2014

Hieronder informatie over de diensten van komende zondag:

Eerst zien en dan geloven
Ds. G.P.M. van der Linden uit Hilversum leidt de morgendienst die om 10.00 uur begint. Hij geeft vanuit het bijbelboek Richteren uitleg over Gideon met als thema:  “Eerst zien en dan geloven!”

Dat is een terechte levensinstelling in onze samenleving. Je wordt aan alle kanten bedrogen. Mensen die goed van geloof zijn, zijn het haasje. Dus: eerst zeker weten, eerst de feiten in handen hebben, dan kun je je zaken afhandelen. Deze levensinstelling geeft nu precies aan waarom christelijk geloof zo moeilijk is. God vraagt eerst geloof en Hij belooft erbij: dan zul je het zien! Hoe je dat dan doet? Daar gaat de preek over in de morgendienst.

Zout doet wonderen
Dominee A.P. van Langevelde uit Zoetermeer vertelt in de avonddienst (vanaf 18.30 uur) over een geschiedenis die zich afspeelt in Jericho. Daar is het in die tijd niet pluis. Er worden veel miskramen gemeld. Ook bij de dieren gaat het nogal eens mis. Het gerucht gaat dat het te maken heeft met het water. De bron aan de voet van de berg lijkt besmet te zijn.

De inwoners van de stad vragen de profeet Elisa of hij kan helpen. Elisa vraagt hen dan om hem een nieuwe schaal met wat zout te brengen. Een nieuwe schaal...? Een handvol zout...? Wat heeft dat nu te maken met bedorven water?

In zijn preek laat ds. Adriaan van Langevelde zien hoe Elisa de inwoners van Jericho oproept om weer trouw te zijn aan de regels van God. Als ze dat doen, gebeurt er iets verrassends: God maakt een nieuw begin! Mensen en dieren kunnen weer in vrede leven.

Zou dit bijbelverhaal ook een hoopvolle boodschap bieden voor de mensen in Rusland en Oekraïne, in Israël en Gaza?
  Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees het artikel ook op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten