Bijbelboek Orgel

Wordt nuchter en waakzaam. Uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, zoekende wie hij zal verslinden. Wederstaat hem, vast in het geloof, wetende, dat aan uw broederschap in de wereld hetzelfde lijden wordt toegemeten.

1 Petrus 5:8-9

Nieuws

Terug naar overzicht

Cynische zuurpruim in De Wegwijzer


Datum: 08 augustus 2014

Hieronder informatie over de diensten van komende zondag:

Cynische zuurpruim in De Wegwijzer
Op zondag 10 augustus gaat 's morgens om 10 uur ds. C. Agterhof uit 's-Gravenzande voor in CGK De Wegwijzer, details zijn verder niet bekend.
  Ds. W. de Bruin uit Purmerend gaat voor in de avonddienst om 18.30 uur, de bijbeltekst is uit Prediker 1:1-11. Prediker is het Bijbelboek dat de postmoderne mens het dichtst op de huid komt. Het boekje heeft een uitgesproken pessimistisch levensgevoel. Soms krijg je de indruk dat de schrijver een depressief figuur was, of een cynische zuurpruim:  
“alles is vermoeiend” - “alles is najagen van wind” - “alles is altijd hetzelfde” - “tegen onrecht kun je weinig doen” - “wie weet wat goed is voor de mens gedurende het luttel aantal dagen van zijn leeg bestaan?”
Tja, als je het leven zo bekijkt, hoe houd je het dan vol? Hoe overleef ik het leven?
  Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees het artikel ook op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten