Orgel Bijbelboek

Indien Christus in u is, dan is wel het lichaam dood vanwege de zonde, maar de geest is leven vanwege de gerechtigheid.

Romeinen 8:10

Nieuws

Terug naar overzicht

Oog krijgen voor wat anderen nodig hebben


Datum: 23 juni 2014

Onderstaand bericht is naar de krant verzonden:

Oog krijgen voor wat anderen nodig hebben

Dominee J. van ‘t Spijker uit Hoogeveen leidt beide kerkdiensten op zondag 29 juni. In de morgendienst vanaf 10 uur staat de liefde van Jezus centraal.
Dit naar aanleiding van het bijbel boek Handelingen hoofdstuk 4 vers 34. Daaruit blijkt er in die eerste gemeente gelovigen van Jezus Christus niemand arm was. De dominee geeft uitleg over de liefde die zichtbaar wordt: dat christenen - aangeraakt door de liefde van Jezus - oog krijgen voor wat anderen nodig hebben. Dan zorgen ze ervoor dat die anderen dat ook krijgen. Omdat het er zo aan toeging in de vroege christelijke gemeente, dan snap je dat de groep in die eerste tijd 'in de gunst stond bij het hele volk.' Kom daar vandaag eens om. Want, wat is daarvoor nodig?
De avonddienst begint om 18.30 uur volgens het zomerrooster. De dominee gaat in op ‘leven met God’ naar aanleiding van de tekst uit het bijbel boek Psalm 139. Leven heeft namelijk alles met God te maken! Omdat Hij het gegeven heeft en er een bedoeling mee heeft. Wat dat betekent, hopen we met elkaar te ontdekken. En dan ook, wat daarbij nodig is, zodat we in dat leven met God niet ontsporen en de weg kwijt raken. Of, aan het doel voorbij schieten! Gelukkig maar dat God dan weet hoe wij mensen in elkaar zitten.
  Belangstellenden zijn van harte welkom op Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees het hele artikel ook op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/online+diensten